Efecte ale dependenței de jocuri de noroc asupra familiei și copiilor

Efecte ale dependenței de jocuri de noroc asupra familiei și copiilor

Pe lângă impactul asupra persoanei afectate, dependența de jocuri de noroc poate avea efecte negative severe asupra familiei și copiilor acesteia. Problemele cu care se confruntă aceste familii trec dincolo de partea financiară. Stresul generat de dependență poate duce la apariția unui comportament abuziv, atât din punct de vedere fizic, cât, mai ales, emoțional.

Din cauza fricii și a rușinii, dependenții de jocuri de noroc își ascund adesea comportamentul sau pierderile suferite. Este doar o chestiune de timp până ce acestea ies la iveală, iar încrederea familiei în persoana afectată se pierde. Confruntați cu pierderi masive de bani, proprietăți sau bunuri membrii familiei devin furioși și frustrați. Instabilitatea financiară duce la apariția a numeroase conflicte care tulbură atmosfera familială și pot duce la separare.

Persoana dependentă petrece tot mai mult timp în cazinouri sau săli de joc, neglijându-și astfel partenerul de viață și copiii. Aceștia pot începe să se simtă mai puțin importanți sau chiar abandonați. Promisiunile deșarte și dezamăgirile constante afectează profund calitatea relațiilor. Așadar, printre efectele dependenței de jocuri de noroc se numără distanța emoțională și pierderea intimității.

Copiii sunt cu precădere vulnerabili în fața conflictelor și neglijenței generate de dependență. S-au înregistrat numeroase cazuri în care părinți dependenți de jocurile de noroc și-au lăsat ore în șir copiii abandonați acasa sau în mașini în parcările cazinourilor.

Efectele dependenței de jocuri de noroc asupra copiilor includ abuzul fizic și emoțional. Ei sunt de multe ori prinși în certurile părinților și puși în situația de a ține partea cuiva. Unii copii se pot simți neglijați, ignorați, furioși sau chiar vinovați pentru problemele familiei. În încercarea de a atrage atenția asupra lor, ei pot ajunge să încalce legea, să consume alcool sau droguri sau să parieze, la rândul lor, bani la jocurile de noroc.

Înțelegerea dependenței de jocuri de noroc ca boală este primul pas în procesul de vindecare și redobândire a încrederii familiei. Dacă bănuiți că familia dumneavoastră s-ar putea confrunta cu această problemă, puteți afla mai multe informații AICI.