Efecte ale dependenței de jocuri de noroc asupra sănătății mintale

Efecte-ale-dependentei-de-jocuri-de-noroc-asupra-sanatatii-mintale

Efecte ale dependenței de jocuri de noroc asupra sănătății mintale

Studii recente ale dependenței de jocuri de noroc au descoperit faptul că această tulburare are efecte severe asupra sănătății mintale. Persoanele care se confruntă cu acest tip de dependență sunt mai predispuse la depresie și anxietate. De asemenea, rata de suicid este mai mare decât în cazul altor afecțiuni psihice.

 

Unul dintre motivele pentru care dependența de jocuri poate afecta sănătatea mintală este modul în care oamenii experimentează suișuri și coborâșuri atunci când pariază. Jucătorul se implică total din punct de vedere mental, iar momentele care anticipează un câștig substanțial pot fi extrem de incitante. În același mod, pierderea unei sume mari de bani are un efect devastator, aducând jucătorul dependent în pragul disperării.

 

Stresul, anxietatea și depresia sunt cele mai frecvente afecțiuni psihice cu care se confruntă o persoană dependentă. În încercarea de a scăpa de sentimentele negative, jucătorul continuă să parieze sume mari, sperând ca următorul câștig să compenseze pierderile suferite. Contrar așteptărilor sale, acest comportament nu face decât să înrăutățească situația.

 

Dependenții de jocuri de noroc, dar și familiile lor, prezintă un risc al sinuciderilor mai ridicat. Rușinea și sentimentele de vinovăție pot fi copleșitoare, atât pentru persoana afectată, cât și pentru familia sa. Disperarea și sentimentul că nu e mai există nicio cale de scăpare pot determina anumiți indivizi să își pună capăt zilelor.

 

În plus, dependența de jocuri de noroc este asociată cu o rată crescută a criminalității. Unele persoane ajung să comită infracțiuni precum furt, fraudă, delapidare sau prostituție pentru a continua sa joace.

 

Depresia și anxietatea afectează activitățile cotidiene ale unei persoane. Netratate, acestea pot avea efecte profunde asupra sănătății mintale. Nu lăsați dependența de jocuri de noroc să pună stăpânire asupra dumneavoastră. Dacă modul în care jucați vă îngrijorează, puteți afla mai multe informații AICI.